Virheet

facebooktwitter

Esitykset sisältävät virheitä paikkatietojen oikeellisuuteen liittyen. Virheiden lähteet ovat moninaisia. Alkuperäinen paikka on voitu kirjoittaa puutteellisesti tai väärin ja samannimisiäkin paikkoja on paljon. Paikkatietojen selvittämisessä on käytetty apuna automaattisia paikkatietojen hakupalveluita. Useimmiten ne löytävät oikean paikan Suomen alueelta, mutta ne voivat erehtyä erityisesti samannimisten paikannimien kohdalla. Automaattiset hakupalvelut eivät kuitenkaan löydä suomenkielisiä paikannimiä Neuvostoliiton alueelta. Suuri osa tapahtumista sijoittuu sinne ja niinpä ne paikat on pitänyt selvittää käsityönä paikka kerrallaan. Ja siinäkin työssä on epäilemättä syntynyt virheitä.

Jos ja kun virheitä löytyy, tietoja niistä voi lähettää sivuston ylläpitäjälle, ja niitä otetaan mielellään vastaan. Alla on kommentointi-ikkuna, jonka kautta tietoja voi lähettää. Kommentointi on näkyvillä kaikille käyttäjille, ja luonnollisesti kommentoinnissa pätevät yleiset hyvät tavat ja käytännöt, ja jokainen vastaa itse kommenttiensa sisällöstä ja asiallisuudesta.

Korjattuja virheitä

Sivuston esityksissä oli virhe liittyen saksalaisten henkilöiden lukumäärään. Lähes kaikki saksalaiset oli merkitty luokkaan ”suomalaiset, osapuoli tuntematon”. Tämän taustalla on osaltaan virhetulkinta lähtöaineiston tietoihin. Lähtöaineistossa saksalaisten kohdalla ”kansallisuus” -tieto on useimmiten tyhjä. Saksalaiset on nyt luokiteltu siten, että käytetään myös tietoa ”kirjoillaolomaa”. Tämä näyttäisi johtavan kohtuullisen luotettavaan tulkintaan. Muutos on tehty 14.4.2014. Muutos kasvatti saksalaisten lukumäärää n. 450 henkilöllä ja pienensi saman verran osapuoleltaan tuntemattomien suomalaisten lukumäärää. Korjaus on tehty tilastoesityksiin. Lisäksi karttaesityksissä saksalaisia löytyy nyt enemmän omalla värisymbolillaan (sininen).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.