Paikkatiedot

facebooktwittergoogle_plus

Hajonta

Samaan paikkaan liittyy usein paljon tapahtumia samaan aikaan. Jos kaikki sellaiset tapahtumat esitettäisiin täsmälleen samassa koordinaattipisteessä, paljon tapahtumia jäisi piiloon yhden symbolin alle. Niinpä tapahtumia täytyy jotenkin hajauttaa. Tässä niitä hajautetaan yksinkertaisesti lisäämäällä satunnaismuuttuja, joka muuttaa tapahtuman sijaintia tietyissä rajoissa sekä etelä-pohjois- että itä-länsi -suunnassa. Tämä menettely luonnollisesti saa aikaan sen, että tapahtuma ei ole tarkalleen siellä, minne se on sijoitettu. Kaukaa katsottuna sillä ei ole niinkään väliä ja toisaalta aivan tarkkaa paikkaahan emme useinkaan edes tiedä. Annettu paikannimi on sekin usein vain karkea arvio siitä, missä tapahtuma on tosiasiallisesti sattunut. Hajonnan vaikutusta ei esityksestä useimmiten huomaa, mutta joissakin tapauksissa samaan paikkaan liittyyn samaan aikaan niin paljon tapahtumia, että paikka täyttyy tapahtumista hajonnakin sisällä. Silloin näyttää siltä, että tapahtumat keskittyvät jollekin alueelle suorakaiteen muotoiselle alueelle.

Tapahtumat, joissa ei ole tietoa paikasta

Alkuperäinen tietokanta sisältää paljon tapahtumia, joilla tapahtuman paikan tietoa ei ole. Tällaiset tapahtumat on sijoitettu karttaesityksissä omaan paikkaansa Pohjanlahdelle. Näin on tehty, koska tuntuu perustellulta, että myös tällaiset tapahtumat ovat jotenkin esillä, niitä on kuitenkin melkoisen paljon. Pohjanlahti on valittu paikaksi, koska sinne ei liity muita tapahtumia.

Virheet

Esitykset sisältävät virheitä paikkatietojen oikeellisuuteen liittyen. Jos ja kun virheitä löytyy, tietoja niistä voi lähettää sivuston ylläpitäjälle, niitä otetaan mielellään vastaan. Sivulla Virheet on kommentointimahdollisuus, ja sen kautta virheistä voi ilmoittaa.

Tuntemattomat paikat

Osa paikoista on jäänyt selvittämättä. Erityisesti näitä ovat kenttä- ja sotasairaalat. Nämä tapahtumat on myös sijoitettu Pohjanlahdelle, hiukan eri paikkaan kuin täysin tuntemattomien paikkojen tapahtumat. Lista tuntemattomista paikoista löytyy sivulta Talvisodan tuntemattomat paikat. Tietoa niiden sijainnista voi myös lähettää ko. sivulla olevan kommentointimahdollisuuden kautta.