Kuallu talvisorassa, neliosainen trilokia

By | 1.3.2015
facebooktwitter

Missä taistelivat ja kuolivat tamperelaiset talvisodassa? Seuraavissa artikkeleissa on pyritty tilastojen perusteella hiukan katsomaan, millaisia henkilöitä talvisodassa kuolleet tamperelaiset olivat.

Tässä kartta osoittaa paikat, jossa tamperelaiset saivat surmansa. Jokainen piste edustaa yhtä henkilöä. Eniten pisteitä tuntuu olevan Kannaksella. Mutta niinpä vain pisteitä riittää myös Laatokan pohjoispuolelle ja pohjoisen Suomen taistelupaikoile. Ja yksi henkilö oli kuolemassa myös saattaja Auralla.

Tamperelaisiksi on tässä luokiteltu henkilöt, joiden kotikuntana on Messukylä, Nokia, Pirkkala, Tampere ja Ylöjärvi. Tällaiset kunnat tuntuvat löytyvät sen ajan kuntakartalta. Tämä saattaa tietysti olla vääräkin jako noin tamperelaisesta näkökulmasta (pahoittelut, jos näin), mutta ehkä pitää sisällään ainakin Tampereen. Yhteensä henkilöitä on 426.

 
 
Karttaa voi zoomata tuplaklikkaamalla. Kun kursorin vien pisteen päälle, tulee ko. henkilöstä tarkempia tietoja.

Kartan alapuolella oleva tilasto kertoo samat tapahtumat päivittäin.
 
 
 

One thought on “Kuallu talvisorassa, neliosainen trilokia

 1. admin Post author

  Kiitoksia kommentista.

  Kuntavalinnasta voidaan tosiaan olla montaa mieltä, miksipä ei muitakin kuntia tai koko Pirkanmaata.

  Lukumäärät piti tarkistaa. Talvisodan osalta kotikunnaltaan tamperelaisia löytyy n. 300 (305). Jatkosodan osalta heitä löytyy n. 900 (939). Tästä taitaa tulla yhteensä se 1200. Näissä artikkeleissa on esillä vain talvisota. Jatkosota oli tamperelaisten osalta näköjään noin kolme kertaa verisempi.

  Nokian osalta lukemat ovat vastaavasti 60 ja 119. Ja Pirkkalan osalta 9 ja 41.

  Ihan tarkat lukemat eivät ole välttämättä mielekkäitä, tietokannassa on aika paljonkin puutteellisia tietoja. Tiedoissa ei aina ole mainittu päivämääriä, tapahtumapaikkoja tai kotipaikkojakaan. Mutta suuri kuva näistä lukemista varmaan välittyy.

  Tekijä

Comments are closed.