Sivustosta

facebooktwitter

Sivusto on syntynyt historian harrastuksesta. Toisaalta se on syntynyt kiinnostuksesta tiedon havainnollistamiseen. Kolmantena ja lopulta tärkeimpänä syynä on ollut halu selvittää ja tietää, mitä menneisyydessä on oikeasti tapahtunut. Täytyy ajatella, että menneisyyden ymmärtämisestä on apua nykyisyyden ja tulevaisuuden hahmottamisessa. Ja lopulta sivusto on syntynyt puolivahingossa ja erilaisten kokeilujen kautta. Yhtäkkiä saatavilla olevia tietoja voikin esittää uudella tavalla uuden tietotekniikan avulla. Toivottavasti tästä on syntynyt jotakin sellaista, josta on hyötyä muillekin historiasta kiinnostuneille. Katsotaan, mitä tästä tulee.

Esillä olevat tapahtumat ovat äärimmäinen tragedia, onhan jokainen sivustolla esiintyvä henkilösymboli merkki yhden henkilön ennenaikaisesta ja lähes aina väkivaltaisesta kuolemasta. Merkkejä on paljon. Tämä on tietysti hyvä muistaa ja suhtautua näihin tietoihin kunnioituksella.

Toivon sivuston lukijoille oivalluksen hetkiä.

—————————————————————-

Yllä oleva on kirjoitettu silloin, kun sivusto sai alkunsa joskus vuoden 2014 alussa. Se on edelleen sivuston perusajatus. Sivustoa on sen jälkeen tehty pikkuhiljaa, ja välillä on ollut pitkiäkin aikoja, jolloin sivustolle ei ole juuri tehty uusia asioita.

Sivustolle on alkannut muotoutua sodalle selvästi kriittinen näkökulma. Se on ollut lähtökohtakin, mutta sitä mukaa kun erilaisia lähteitä sodan tapahtumista on tullut lisää, näkemys on vain syventynyt.

Sivusto ehdottomasti kunnioittaa tavallisia ihmisiä ja tavallisia rivimiehiä. He joutuivat sotiin tahtomattaan ja tekivät minkä voivat. Sivusto ei lähtökohtaisesti kunnioita niitä tapahtumia tai johtajia, jotka olivat johtamassa Suomea sotiin. Sodissa on myös tapahtunut paljon kunniattomia tekoja, ihmisiä on tapettu ja tapatettu surutta. Tappaminen ja tapattaminen ovat tietysti sodan arkipäivää, miten muuten seuraavaa kukkulaa voitaisiin lähteä valtaamaan. Ja lopulta sota on suurta sähläämistä, surkeasti epäonnistuneiden operaatioiden lista on loputon. Sotien tapahtumia on syytä edelleen pitää esillä ja niihin on suhtauduttava epäillen ja kriittisesti.

Tämä sivusto suhtautuu kriittisesti sotiin ja sodan tekijöihin. Tämä sivusto on sodan kriitikko.

Suomi sata -vuoden loppupuolella.

Jouko Ryynänen
Sivuston tekijä

 
 
 
Jouko Ryynänen, Espoo, Suomi