Jatkosodan hakusivut julkaistu

By | 29.9.2014
facebooktwitter

Sivustolle on julkaistu hakusivut, joiden kautta voi hakea jatkosodan tietoja.

Hakusivujen kautta voi etsiä tietoja jatkosodassa kuolleista ja esittää ne kartalla ajan suhteen. Hakutekijät toimivat JA -periaatteen mukaan, jos lomakkeeseen syöttää useita hakutekijöitä, ne kaikki ovat voimassa. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole väliä.

Hakutulokset voi esittää kartalla joko tapahtumapaikan tai kotikunnan mukaan. Henkilöikonia klikkaamalla saa esille tarkempia tietoja ko. henkilöstä. Henkilöikonia tuplaklikkaamalla kartta lähentyy ko. henkilön sijaintipaikalle (tapahtumapaikka tai kotikunta). Jos tapahtumapaikka on yhtenä hakutekijänä, kartta lähentyy ko. tapahtumapaikalle.

Tapahtumapaikalla tässä tarkoitetaan joko haavoittumis-, katoamis- tai kuolinpaikkaa. Periaatteena on ollut tuoda esille se tapahtuma-aika ja -paikka, joka lähiten kuvaa sotatoimia. Niinpä lähtökohtaisesti on ensin otettu haavoittumistiedot, ja jos niitä ei ole, on otettu katoamistiedot, ja jos niitä ei ole, on otettu kuolintiedot.

Tietokanta sisältää n. 63 500 henkilön tiedot. Tiedot on kerätty Kansallisarkiston tietokannasta.

Hakusivuja on pidettävä vielä ns. beta-versiona. On varauduttava siihen, että sekä haussa että erityisesti paikkatiedoissa voi olla virheitä ja puutteita.

Esimerkkejä hakuehdoista:
Sukunimi: Virtanen
Etunimi: matti
Joukko-osasto: JR 39
Tapahtumapaikka: äyräpää