Talvisota yleisesti

facebooktwitter

Aikaväli 1.10.1939  - 31.12.1940

sodanjaljettalvisota1


 
Tässä esityksessä on tuotu esille talvisodassa surmansa saaneita suomalaisia aikavälillä 1.10.1939 – 31.12.1940. Aikaväli sisältää n. 26 600 henkilön tiedot. Alkuperäisessä tietokannassa henkilöstä voi olla tiedossa haavoittumisaika ja -paikka, katoamisaika ja -paikka sekä kuolinaika ja -paikka. Joskus henkilöstä on tiedetty useita tietoja, joskus tiedot ovat hyvinkin puutteellisia. Henkilö on sijoitettu kartalle periaatteena tuoda esille se tapahtuma-aika ja -paikka, joka lähiten kuvaa sotatoimia. Niinpä lähtökohtaisesti on ensin otettu haavoittumistiedot, ja jos niitä ei ole, on otettu katoamistiedot, ja jos niitä ei ole, on otettu kuolintiedot.

Joistakin henkilöistä ei ole riittävästi paikkatietoja. Heitä on paljon, joten tuntuu perustellulta ottaa heidät mukaan esitykseen jollakin tavoin. Heidät on nyt sijoitettu yhteen paikkaan Pohjanlahdelle (siellä ei ole todellisia tapahtumia).

Esityksessä on myös henkilöitä, joilla alkuperäisessä aineistossa kuolinpaikka on mainittu, mutta sen sijaintia ei ole tässä selvitetty. Näistä tarkemmin sivulla Tuntemattomat paikat. Nämä henkilöt on myöskin sijoitettu Pohjanlahdelle, mutta hiukan eri paikkaan (etelämmäksi), kuin ryhmä, jolta paikkatieto puuttuu kokonaan.